Fazakas János

Visual Europe Group
#
rendezvény
#
technika
#
szórakoztatóipar

Azt mondják ebbe a szakmába azok kerülnek akik nem voltak elég jók zenésznek. Az én történetem is egy gitárral kezdődött. Fiatal zenészként a 2000-es évek elején mindenféle banda mellé szegődtem roadnak. Idővel megismertem a szakma technikai részét és 2005-től előbb stagehand majd technikus munkakörben dolgoztam rengeteg hazai és nemzetközi rendezvényen. Gálavacsorától a Rolling Stones turnéig az iparág legkülönfélébb projektjein szerezhettem tapasztalatot. Ekkoriban indítottam első vállalkozásomat melyben rendezvénytechnikai cégek számára adtam bérbe munkaerőt. Idővel átnyargaltam az ügynökségi oldalra és rendezvényszervezőként dolgoztam, majd szépen fokozatosan elkezdtem PR-marketing területre, onnan pedig tovább a média világába áthajózni. A Viacomnál töltött éveim alatt olyan brandek digitális kommunikációján dolgoztam mint a ComedyCentral, Paramount, MTV vagy Nickelodeon. 2018-ban csatlakoztam a Visual Europe Group csapatához, mondhatjuk, vissza a gyökereimhez, most viszont már management oldalról. Fő feladatom a globális üzlet és termékfejlesztés stratégiai tervezése és implementációja, kiemelt feladatként pedig a cégcsoport nemzetközi piacra léptetésének koordinálása. 

A covid járvány alatt természetesen az én feladatköröm is átalakult és a válságmenedzsmentből – többek között - a cég új, Digital Labs névre hallgató üzletágának felépítésével vettem ki a részem. Jelenleg gőzerővel dolgozunk a nemzetközi terjeszkedés újraindításán mivel úgy látjuk az idei év lesz a fordulópont az iparág visszatérésének szempontjából a Európában.

Miben tudok segíteni?

Formába akarod önteni a kreativitásod? Átfogó képet szeretnél a rendezvényeken használt technológiákról? Megmutatom mit jelent a produkciós szemlélet, milyen kapcsolat van a turizmus és a szórakoztatóipar között, milyen skillekre van szükséged, hogy jó manager legyél. Honnan meríts inspirációt. Hogyan ültesd át az elképzeléseidet a gyakorlatba és csinálj belőlük kézzelfogható terméket. Szeretnéd megélni a valódi backstage hangulatot? Örömmel segítek gyakorlati vagy első munkahely megtalálásában is.