Buday Péter

Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest
Chef Concierge - Főportás
Les Clefs d’Or
President
#
szálloda
#
szálláshely
#
luxus
#
concierge
#
fourseasons

Balatoni gyerekként hamar megismertem mi is az az idegenforgalom. Szüleim egy kis családi kempinget üzemeltettek, ahol az alapokkal kezdtem (a mellékhelyiséget és a tusolókat takarítottam). Aztán később már tudatosan fordultam az iparág felé és tanulmányaimat az akkori Xántus János Idegenforgalmi Középiskolában, majd az akkor még Veszprémi Egyetem Idegenforgalmi szakán folytattam. Több balatoni szállodában is dolgoztam gyakornokként, igazi pályafutásomat pedig Seattle-ben kezdtem ahol 1,5 évig dolgoztam (főiskolai gyakorlatként) a hamarosan Budapesten is színre lépő Kimpton csoport Hotel Monaco nevű egységében.

Hazatérésem után a WestEnd Hiltonban lettem recepciós, majd bekerültem álmaim szállodájába, az akkor nyíló Four Seasons Gresham Palotába szintén, mint front desk agent. 2004-ben kezdtem és 2006 óta vagyok concierge, 2015 óta pedig én vezetem a portás csapatot.

Habár manapság divatos a folyamatosmunkahely csere, számomra továbbra is a Gresham Palota az ország legjobb szállodája ezért a célom az, hogy folyamatos megújulás mellett még hosszú-hosszú évekig tudjak a falai között dolgozni.

2017 óta a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületének elnöki tisztségét is betöltöm. Az Aranykulcs vagy Les Clefs d’Or egy nemzetközi portás szervezet, amelynek leginkább a networking erejét tudjuk kihasználni a szállodánkban megforduló vendégek részére, hiszen az egyesületen keresztül a világ bármely pontját elérjük és segítséget tudunk kérni részükre.

Miben tudok segíteni?

Hogy mitől is lesz egy szálloda igazán luxus szálloda, mit jelent az, hogy szolgáltatást nyújtani. A vendégközpontú gondolkodás/hozzáállás megismertetése mellett bepillantást tudok nyújtani a Gresham Palota működésébe.