Békefi Anna

turisztikai szakértő
#
turizmusfejlesztés
#
utazásszervezés
#
regenerativturizmus

Gimnazistaként már turistacsoportokat vezettem az Operaházban, egyetemi éveim alatt pedig be- és kiutaztató irodáknak vállaltam idegenvezetést. Huszonéves korom óta turisztikai vállalkozó vagyok, jelenlegi csapatom kulturális, tematikus és humanitárius utakat kínál Anima Travel néven. A Magyar Utazási Irodák Szövetségének bizottsági tagjaként kiemelten fontos számomra a fenntartható turizmus ösztönzése.

Fontos számomra a közszolgálati munka és szerepvállalás. Az Esernyős Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként a kávézó-coworking iroda-kortárs galéria multifunkciós tér kialakítása és üzemeltetése volt az inspiráló kihívás, az Óbudai Turisztikai Egyesület elnökeként pedig egy városrész turisztikai pozícionálása. A kerület képviselőjeként évekig részt vettem a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal munkájában.

Szeretem a koncepcióalkotási feladatokat, kreatív termékfejlesztési projekteket, egyik legkedvesebb munkám a BalatonBike365 tematikus kerékpárúthálózat kialakításában való részvétel volt.

2022 végéig a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatójaként csapatommal hazánk nemzetközi konferencia és üzleti rendezvény ágazatban való pozícionálásán, a működés modellváltásán dolgoztunk. Jelenleg szakértői munkákat végzek, illetve a BGE Turizmus Tanszékén óraadóként utazásszervezés tárgyat oktatok.

Szívügyem, hogy a hazai turisztikai és rendezvényipar mindinkább fenntarthatósági stratégia, sőt regeneratív megoldások mentén működjön. Azt vallom, hogy a munka öröm és szolgálat, a jövő az emberközpontú, háromdimenziós gazdaság. A tehetséggondozás, oktatás mindig is társadalmi munkáim része, a saját munkaerőképzés pedig fontos eleme volt a vállalkozói mindennapjaimnak. Életemet végigkíséri a gyermekekhez és fejlődő országokhoz kötődő önkéntesség.

Miben tudok segíteni?

Örömmel segítelek a belső hangod által vezérelt kibontakozásban, a személyes talentumaidhoz illő, örömteli szakmai út megtalálásában.