Bak Enikő

Danubius Hotels
Director of Central Revenue Management
#
bevételoptimalizálás
#
revenuemanagement
#
üzletfejlesztés

Bár lélekben még fiatalnak érzem magam, mégis közel negyed évszázada tevékenykedem a turizmus területén. Magamat azok közé sorolom, akik szerelemből dolgoznak ezen a pályán. Nagy örömmel tettem eleget a protégé felkérésének a mentorprogramra, mert hiszem, hogy a fiatal tehetségeknek ténylegesen segítséget tudunk abban nyújtani, hogy kiismerjék magukat a turizmusban és megtalálják azt a területet, amelyben igazán ki tudnak teljesedni. Fontos, hogy támogassuk őket tanácsainkkal, szakmai tapasztalatunkkal, kapcsolatrendszerünkkel és így segítsük a következő generációt. 

Szakterületem a revenue management hallatán lehet, hogy sokan megrettennek, mert „sok számmal kell dolgozni”, de egy fantasztikusan izgalmas és sokrétű feladatkörről van szó. Összetett gondolkodást és az információk összekapcsolását igényli s bár adatelemzéssel is jár, sosem unalmas. A rendszerek soksága, az új eszközök integrálása és a folyamatosan változó piaci viszonyok egy állandó megújulás lehetőségét biztosítják.

Miben tudok segíteni?

A mentoráltamnak abban szeretnék segíteni, hogy megismerje az alapvetéseit ennek a szakterületnek, hogy megértse a revenue management fontosságát a szállodai szervezeten belül és hogy meglássa, alapvetően ez egy olyan terület, ami csak akkor működik jól, ha a szálloda minden dolgozója csapatként dolgozik együtt, hiszen akkor érjük el fő célunkat, hogy profitot tudjunk maximalizálni.